WHAT LIES BENEATH:
Kurtodrome verlaat de zaal als kale kip

What Lies Beneath had met een ander laatste half uur een andere en veel betere film kunnen zijn. Michelle Pfeiffer doet het erg goed en zelfs Harrison Ford heeft nog eens een poging gedaan om een halve film lang te acteren.
Waar gaat het mis? Niet bij het verhaal, ook al valt de plot niet op in een dozijn bovennatuurlijke thrillers (vrouw begint een spook te zien). Maar bij de manier waar alles tegen het einde afgehaspeld moet worden, stellen we ons toch vragen. Eigenlijk wisten we achteraf niet meer of de film nu bedoeld was als genrefilm of als parodie op het genre. En één week later zijn we er nog niet achter. Voor een gewone film is het einde te belachelijk en voor een parodie is het opvallend dat er geen humor in zit.

Ach, het was leuk om Miranda Otto nog eens bezig te zien (als de buurvrouw). En we kunnen u misschien nog even snel het verhaal vertellen: Claire heeft een zwaar auto-ongeval achter de rug en dan gaat ook nog haar oudste dochter nog eens studeren. Eens ze alleen is (haar man heeft lange werkuren), begint ze vreemde dingen op te merken en al snel komt ze, samen met haar vriendin (die een amateurmedium is), tot de conclusie dat er de geest van een vermoord meisje in het huis zit.
Mocht u nu al denken "fijn, maar niet mijn ding", dan blijft u beter thuis, want we kunnen het niet genoeg herhalen: het einde is zo bij de haren getrokken dat de film nog blijft doorgaan, zelfs al is het hoofd al lang kaalgeplukt. Het einde zorgt ervoor dat een degelijk beginnende film eindigt met strafpunten. In de zaal dachten we nog aan "-2", maar hoe langer we erover nadenken, hoe meer we vinden dat we nog genereus waren. 8 - 2,5 = 5,5 en nu snel deze review op de site pleuren, of er blijft helemaal geen goed woord meer over van de film.

P.S. Mocht u wel geïnteresseerd zijn in de korte versie van What Lies Beneath, vertrek dan iets vroeger naar de bioscoop, want in de trailer wordt alles (ja ja, a-l-l-e-s) al getoond. Met enig denkwerk weet u na de trailer zelfs al wie het heeft gedaan.


What Lies Beneath (2000)
Regie: Robert Zemeckis
Met: Michelle Pfeiffer, Harrison Ford en Miranda Otto