Kurtodrome’s gids tot een beter leven:
LAAT DE STERREN U LEIDEN

Aflevering 5: Ik heb dorst
Omdat wij in deze multimediale samenleving nergens meer versteld van staan, keken wij ook niet raar op toen ons middagdutje verstoord werd door een mail. Wij lezen voor:

Beste Kurtodrome,

ik ben Thijs en ben 7 jaar. Ik schrijf hele zinnen al zonder fouten, vind je dat niet goed van mij?
Maar wat ik vragen wilde: ik heb een probleem. Ik heb zin in een lekker glas cola, maar alle glazen zijn vuil en ik heb geen zin om af te wassen. Niet voorstellen om zomaar van de fles te drinken, want mijn grootmoeder zegt altijd: "Niet doen, Thijs, daar hebben vast hondjes tegen gepist."
Kunnen jullie mijn probleem oplossen? En leggen jullie het liefst aan Britney Spears voor, want dat vind ik een lekkere!

Groetjes van Thijs (7 jaar)

Beste Thijs,
wat is me dat voor taalgebruik? Een "lekkere"... zo spreek je niet over vrouwen! Wanneer zal de wereld eindelijk eens verlost zijn van male chauvinist pigs zoals jij!? En mocht je, Thijs, niet zo goed zijn in Engels (wat wel kan, als je zeven bent), dan wil ik dat even vertalen: een machovarken, dat ben je. Dat loopt al achter zijn lul aan, nog vòòr ie weet waar dat voor dient. En het is niet omdat je nog niet het Pokémon-stadium bent ontgroeid dat we je hier zachter zullen behandelen.Forget it!
Maar je had een probleem en wij hebben het opgelost. Maar gewoon omdat we je een klein eikeltje vinden, hebben we het probleem echter voorgelegd aan Virginie Ledoyen, want dat vinden wij een "lekkere".

Alweer een probleem opgelost. Heeft u zelf ook een probleem en bent u in het bezit van op zijn minst één werkende hersencel, aarzel dan niet onze hulp in te roepen. Wij zullen poeslief het probleem voorleggen aan één van onze sterren.
Het adres is: webmaster@kurtodrome.zzn.com