Kurtodrome’s gids tot een beter leven:
LAAT DE STERREN U LEIDEN

Leer beter leven dankzij het Kurtodrome. Laat de Kurtodromettes u door de moeilijke fasen van het leven leiden. Wij beantwoorden de vragen waar u al jaren mee worstelt. Wij denken aan vragen waar u jaren mee zoudt worstelen als u eraan zou denken. Wij tonen u de weg, de waarheid en leren u leven.
We hebben maar één tip voor u: volg de sterren!

Aflevering 12: Hoe zie ik het verschil tussen zingen en playbacken?
Ons bereikte een vraag waar zelfs de Kurtodromettes van dienst zich geen raad mee wisten. Een groot probleem, maar gelukkig was de half-Vlaamse halfgodin Zohra net in het hoofdkwartier van Kurtodrome Productions aanwezig om te poseren voor onze foto van de week. Kurtodromettes J J.L. en A.W. mogen dan al wel een nummer of drieënzeventig gezongen hebben in films en series, ook zij wisten geen kordaat antwoord te verzinnen op de vraag van L.A. uit B.:

Beste Kurtodrome,

het is mij ten ore gekomen dat in sommige talkshows op VTM, maar naar verluidt ook op TV1, sommige artiesten niet live zingen, maar simpelweg hun nummer playbacken. Men zegt wel dat dit een veiligere manier is om de kosten te drukken (het kost geld om een nieuwe take te organiseren bij een live-opname), maar eigenlijk vind ik het maar oplichting van het publiek. Hoe kunnen we nu weten of die ‘sterren’ echt kunnen zingen?
Daarom is mijn vraag aan het Kurtodrome: wanneer kan ik zien of er bij een opname echt wordt gezongen?

Met dank,
L.A. uit B.
(niet te verwarren met die andere L.A. uit B., de bekende presentator)

Wij legden de vraag voor aan Zohra en zij gaf ons het volgende antwoord: "Of een zanger of zangeres al dan niet echt zingt, kan je afleiden aan de microfoon. Deze zorgt er voor dat het geluid dat de zanger voortbrengt, tot in de huiskamer wordt gebracht. Zingen doen de meeste mensen door hun mond. Dus als je een zanger ziet die de microfoon niet in de buurt van zijn of haar mond houdt, heb je een stevig vermoeden dat de muziek van een bandje komt."
Ter verduidelijking greep Zohra de dichtbijzijnde microfoon en zei: "Kijk, zo hoort het dus niet."

Uit naam van L.A. uit B. en de Kurtodromettes bedanken wij Zohra van ganser harte.


Voor al uw problemen, binnenhuis of buitenshuis, één adres: webmaster@kurtodrome.zzn.com. U zal het merken: de Kurtodromettes geven u het beste advies.