THE GUILTY

Iemand zei het ons en we zullen het maar geloven: op het Festival van de Fantastische Film zagen we de wereldpremičre van The Guilty, de derde film van Anthony Waller. ’s Mans vorige film, An American Werewolf in Paris, mag dan wel niet het grootste succes aller tijden worden genoemd; de man debuteerde toch maar mooi met het bijzonder goede Mute Witness. Wie Mute Witness zag, kan zich vast nog herinneren dat Waller toen al een aardig potje spanning wist op te bouwen. Het aanhouden van die spanning lukte nog niet zo goed, maar dat euvel is nu verholpen. De eerste minuten van de film vraagt u zich misschien nog even af hoe laat het is, maar eens losgebarsten (en laten we dat vooral eraan toevoegen: dat is vrij snel) weten verhaal en regie u bij de lurven te grijpen. En wees gerust: uw lurven worden niet meer losgelaten.
Denk aan de betere Hitchcocken en de Palma’s: bij The Guilty beseft u ineens weer wat suspense betekent.

Van het verhaal willen we niet teveel lossen. Alleen dit: Nathan komt na zes maanden uit de gevangenis en besluit zijn leven te beteren. Wanneer hij voor een job zijn geboorteakte nodig heeft, komt hij erachter dat zijn vader niet zijn echte vader is. Hij gaat op zoek naar zijn echte vader die een succesvol advocaat blijkt te zijn met een bloeiend bedrijf. Eén van zijn werknemers is Sophie die na een nachtje doorzakken door de succesvolle advocaat wordt verkracht. Omdat hij niet teveel aan het voorval wil worden herinnerd, verzoekt hij zijn assistent Miles om haar te ontslaan...

Werp tenslotte een blik op de cast: Devon Sawa (Nathan), Bill Pullman (de advocaat) en Gabrielle Anwar (Sophie) spelen de hoofdrollen. Van de bijrollen herkennen we vooral Miles (Bruce Harwood, de kokette Lone Gunman Byers uit The X-Files).
U mag nu terug gelovig worden en beginnen te bidden dat The Guilty snel naar de Belgische bioscopen mag komen.LINKEBEKE:
Een site over Gabrielle Anwar.
Een site over Bill Pullman : de acteur, zijn personages en zijn schoenen.